Antica Sartoria


Tijdens de populaire jaren 60, samen met Hippie Look, werd het beroemde "Moda Positano" geboren in Positano Deze kledinglijn is ontworpen omdat de dames in Italië altijd de verkeerde kleding droegen naar het strand. Door het heerlijke klimaat in deze gouden baai was men altijd op zoek naar luchtige flanerende kleding. De toeristen kochten daarom in de vele souvenirs winkels pareo's, shorts, en badkleding. De oorspronkelijke handelaars uit Positano, begonnen met het ontwerpen en produceren van een bijzondere en nieuwe mode met handgemaakte handdoeken en lakens van de traditionele bruiloftkit. Met haak-applicatie werden elegante avondjurken afgewerkt.
Deze nieuwe stijl heeft sinds het begin een groot succes gehad, omdat het uniek is en anders is dan wat men in de stad draagt.
Ondernemers zoals Benetton en Fiorucci, meestal op vakantie in Positano, lieten zien hoe ze kunnen verven en aan die speciale kleding veel verschillende kleuren geven.
Zo begon men om vele kleine fabrieken op te richten en in een van deze, Giacomo Cinque, heeft hij zijn liefde uitgesproken voor borduurkunsten die unieke patronen creëren.
 
Vandaag voeren ze samen met Riccardo Ruggiti, eerste antiekhandelaar, de Antica Sartoria, een bedrijf in Positano in het stadscentrum en op het hoofdstrand met twee winkels waar de gasten op vakantie gebruik maken van de vakantiekast van hun vakantie.
Antica Sartoria produceert meer en meer op de markt en verspreidt het product over de hele wereld dankzij het werk van meesterlijke ambachtslieden uit verschillende landen, maar behoudt de geest en de uitdrukking van de originele mode "Positanese".

 
Antica Sartoria top 2017S088
€ 49.95 €25.00
meer info
Antica Sartoria top 2017S119
€ 69.95 €25.00
meer info

Onze merken

  • de nieuwste mode
  • de beste prijzen
  • snelle verzending
  • alle maten
  • eigen winkel